Γιάννης Μαρκετάκης: Ο make up artist που αγαπούν οι σταρ

Η σχέση με τον make up artist είναι «ερωτική». Όταν μιλάμε για τον Γιάννη Μαρκετάκη όμως, η σχέση αυτή μπορεί να εξελιχθεί σε παντοτινή αγάπη.

Ριχνοντας μία ματιά στο βιογραφικό του, σου κόβεται η ανάσα. Συνεργασίες με τους κορυφαίους των κορυφαίων, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά παγκοσμίως. Ο Γιάννης Μαρκετάκης δεν βρίσκεται τυχαία στην κορυφή των make up artist. Πρόκειται για έναν άνθρωπο «κεφάλαιο» στον χώρο της παγκόσμιας μόδας, που μετρά μία πορεία 20 ετών με μεγάλες επιτυχίες, οι οποίες βασίζονται απόλυτα στην αγάπη που έχει για τη δημιουργία. Μας άνοιξε την σχολή του, το «Make up Lab by Yiannis Marketakis», μας ξενάγησε και μας παραχώρησε μία πάρα πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη.

Τι είναι αυτό που σας έκανε να ασχοληθείτε με τον χώρο της μόδας και της ομορφιάς;

«Κοιτάξτε να δείτε, αυτό είναι κάτι πολύ βαθύτερο για να το πω με μία λέξη, μόδα. Ουσιαστικά θα πω τι είναι αυτό που με έκανε να ασχοληθώ με την τέχνη γενικότερα. Από όσο με θυμάμαι, από μικρό παιδί, έκοβα και έραβα ρούχα, ζωγράφιζα, έκανα κατασκευές, έκανα παπούτσια, ό,τι έκανα ήταν πάντα χειροποίητο. Οπότε αυτό ήταν το έναυσμα ώστε να ξεκινήσω να κάνω πράγματα με τα χέρια μου. Ενώ οι σπουδές μου ήταν άλλες αρχικά, είχα τελειώσει την Πάντειο και συντήρηση έργων τέχνης και αγιογραφίας. Πάντα όμως το βαθύτερο ερέθισμα μου το έδινε η ομορφιά. Δηλαδή το μακιγιάζ και τα μαλλιά. Στο Γυμνάσιο, στο Λύκειο, στην Πάντειο, έπαιρνα τις φίλες μου, έφτιαχνα δικά μου concept στο μυαλό, π.χ. τότε έμενα στο Ηράκλειο Κρήτης, τις έπαιρνα στο Φρούριο του Ηρακλείου να τις φωτογραφίσω με concept μεσαιωνικό, με μία φωτογραφική μηχανή ασπρόμαυρη, τους έφτιαχνα τα ρούχα, είχα όλη την επιμέλεια. Αυτό ήταν πάντα μέσα στην ζωή μου, στην ψυχή μου και έτσι ασχολήθηκα με αυτό».

Όταν ακούτε τις λέξεις μακιγιάζ-μαλλιά τι εικόνες σας έρχονται στο μυαλό;

«Το μακιγιάζ και τα μαλλιά για εμένα είναι η αισθητική σαν αποτέλεσμα και όχι σαν επιστήμη. Δηλαδή να μπορείς να πάρεις μία προσωπικότητα και να την πλάσεις, να την χτίσεις και να τις δώσεις την εικόνα που θέλεις. Αυτή είναι ουσιαστικά και η διαφορά μας με την αισθητική σαν επιστήμη, μπορούμε να κάνουμε σε μία γυναίκα ότι σκεφτούμε, αρκεί να το κάνουμε σωστά και ωραία έτσι ώστε να έχει μία πολύ ισορροπημένη αισθητικά εμφάνιση».

Πως γεννήθηκε η ιδέα να κάνετε δική σας σχολή;

«Η σχολή είναι κάτι το οποίο το είχα στο μυαλό μου πάρα πολλά χρόνια απλά θεωρούσα ότι δεν ήμουν έτοιμος για κάτι τέτοιο. Θεωρούσα ότι έπρεπε να κάνω εγώ τον κύκλο μου, να έχω την εμπειρία που χρειάζεται ένας δάσκαλος, γιατί δάσκαλος που δεν έχει δουλέψει έξω δεν μπορεί να είναι δάσκαλος, πρέπει να έχεις την κατάλληλη τριβή σε πολλά project για να μπορείς να διδάξεις. Οπότε, όταν έκανα εγώ αυτόν τον κύκλο και ένιωσα έτοιμος, ξεκίνησα την σχολή. Είναι κάτι το οποίο μου αρέσει πάρα πολύ το να διδάσκω και να μεταδίδω αυτά που ξέρω στα παιδιά, διότι παίρνω και εγώ από αυτά. Με την σχολή ένιωσα ότι ξεκινάω ξανά το make up. Θεωρώ ότι στα 5 χρόνια που έχω την σχολή, έχω ανέβει 40% σε level γνώσης με όσα έχω κερδίσει εγώ από τα παιδιά. Είναι μία δημιουργική, αμφίδρομη δρά

Δημοσιεύτηκε από Blog